'DOĞADA MATEMATİK ÖĞRENİYORUM' ADLI E- TWİNNİNG PROJEMİZ (ULUSAL KALİTE ETİKETİ ÖDÜLÜ ALDI)

DOĞADA MATEMATİK ÖĞRENİYORUM.

Okulumuz Müdür Yardımıcısı Mustafa ÖZDEMİR' in kurucusu olduğu 'Doğada Matematik Öğreniyorum' adlı E – TWİNNİNG projemiz başlamıştır.

Proje hakkında

"DOĞADA MATEMATİK ÖĞRENİYORUM" adlı proje ile çocukların doğadaki nesneler ile yaparak-yaşayarak, öğrenme sürecinde aktif bir şekilde rol alarak matematik eğitimi almalarını sağlamaktır. Çocuklar, doğadaki materyaller ile rakamları somut bir şekilde oluşturarak, zihinlerinde kalıcı öğrenmeler meydana gelmesini sağlayacaktır. Doğaya geziler düzenleyerek doğadaki nesneler ile matematiğin ilişkilendirilmesi, topraktan çamur elde edilerek rakamlar oluşturma, açık havada matematik eğitimi ile ilgili Drama'nın yapılması ve Acık Hava Oyunlarının oynanması sağlanarak; Sosyal Duygusal öğrenme ile Bilişsel öğrenmeyi bütünleştirecek şekilde doğadan yararlanılarak gelişim alanlarına yönelik kalıcı öğrenmeler meydana getirilmesi amaçlanmaktadır.

- Doğadaki nesnelerle matematik eğitimi gerçekleştirmek.
- Somut materyallerle matematik eğitimini destekleyerek kalıcı öğrenmeler meydana getirmek.
- Doğadaki nesneleri kullanarak materyalden tasarruf sağlamak.
- Tümüyle doğal malzemeler kullanarak doğanın zarar görmesini engelleyip çocuklarda ekolojik okuryazarlık bilincini oluşturmak.
- Yaparak- yaşayarak aktif bir öğrenme süreci ile sorumluluk bilincinin yerleşmesini sağlamak.
- Çocukların sosyal- duygusal alanlarının gelişmesine katkı sağlayarak birlikte çalışma alışkanlığını kazandırmayı hedeflenmektedir

ÇALIŞMA SÜRECI

Şubat
Proje ekibinin tanışması sağlanacak. Proje hakkında bilgi alışverişi yapılacak.

Mart
Okul etrafına doğa gezileri düzenlenecek ve çevre hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Doğadaki nesneler tanıtılacak, doğadaki nesneler ile matematik eğitimi arasında ilişki kurulması sağlanacak.
Çocuklar topraktan çamur yapacaklar. Çamurdan rakamlar yapılacak. Her çocuğun çamurdan yapılmış özgün bir ürününün meydana getirilmesi sağlanacak.
Nisan
Matematik eğitimi ile ilgili doğada Drama yapılacak. Bilişsel alana yönelik Açık Hava Oyunları oynanacak.

- Doğal materyallerle kalıcı öğrenmelerin meydana gelmesi.
- Doğadaki nesnelerle etkinlikler yapılarak materyalden tasarruf sağlanması.
- Somuttan soyuta bir öğrenmenin gerçekleşmesi.
- Çocukların doğayı daha iyi tanımalarını ve çocuklarda doğayı koruma bilincinin oluşması.
- Çocuklarda sorumluluk bilincinin artması.
- Çevreye karşı daha duyarlı olunması ve birlikte çalışma ruhunun pekişmesi beklenmektedir.

09-08-202229-04-202229-04-202229-04-202229-04-202204-04-202204-04-202204-04-202209-03-202209-03-202209-03-202223-02-202215-02-202211-02-202211-02-2022